dinsdag 22 juli 2008

Vakantie met een i is altijd OK!

Vanochtend las ik op het blog van Edwin, de Condor van Koudekerke. Prachtreportage! Ik heb een weekje vrij en iedere dag zoek ik wel even een dergelijke uitdaging. De sigaretjes, die ook bij mij smaken, maar in beduidend mindere mate genuttigd, worden zo dagelijks weggeveegd.
Gister bijvoobeeld lag ik in het Veerse Meer. Wetsuit aan, badmuts op en even een paar honderd meter borstcrawlen in woelig water. Alleen al het feit dat op blote voetjes het parkeerterrein van de Schotsman wordt bedwongen vind ik een prestatie op zich.

25 Kilometer bergopwaarts is me nog niet gelukt. Een paar jaar geleden reden Roof en ik met zwaar bepakte fietsen de Cauberg op. Een pukkeltje vergeleken met de col van Jochem. Met een complete kampeeruitrusting op de bagagedragers en in een verkeerde versnelling moest ik halverwege afstappen. Niet prettig. 10 km verder bereikten we de camping voor die dag en na een fietsdag van 80 km wachtte het dagelijkse ritueel: tent opzetten, stoelen stallen, alcoholische versnapering, sigaretje en chips. Onze basis om terug te blikken naar de etappe en de fotootjes terug te kijken. Het biertje smaakte die dag minder goed. De volgende ochtend, voor vertrek naar de volgende camping, fietste ik in alle vroegte onbepakt naar de Cauberg. Deze keer haalde ik met gemak de top. Inmiddels is dat alweer een paar jaar geleden. Het beklimmen van d'Alpe Duez staat al een aantal jaren op mijn verlanglijstje. Jochem's rit sprak me dan ook enorm aan. Bedankt Ed voor de beelden! Voorlopig droom ik lekker verder. Eind augustus wacht de grote vakantie. Kamperen in Italie. Vrijdag vliegen we samen naar Ierland, mijn favoriet. Het is maar een korte breek, maar net lang genoeg om de nieuwe Northfeesjes te proberen. Vakantie met een I is altijd oke! Tot over een weekje dus.......
Bird

8 opmerkingen:

Alinda Mastenbroek zei

Vakantie met een I klinkt zeker goed! Ierland is ook fantastisch! Veel plezier daaro en geniet er lekker van!!

Henk zei

Dit jaar had ik een SM-vakantie! (Spanje & Marokko).

In Ierland ben ik nooit geweest, maar Italiƫ is top! India is trouwens ook een mooi I-vakantieland.

BirdBlok zei

@ Alinda: Ga ik doen, komt goed. Guiness op z'n tijd en ook daar een sigaretje buiten de deur..

@ Henk: Ierland is een absolute aanrader! Ga nu voor de 5e maal. India....trekt mij minder. Veel te ver van Middelburg :)

Henk zei

@Maringe: zou wel eens in Ierland willen kijken, maar vrees dat manlief niet meewil. Hij wil alleen maar naar warme landen...

BirdBlok zei

@Henk: Wij hebben inmiddels een compromis. Roof is ook van de warme landen. De zomervakantie is dus een mengelmoes van zon, zee met een grote stapel boeken en mijn sportfiets. En in het voorjaar meestal een doe-vakantie. Zij kiest voor Italie en ik dus voor Ierland. Gelukkig kunnen we beide van beiden genieten :)

Edwin Mijnsbergen zei

Graag gedaan Maringe. Leuk stukje!

Geniet van alle vrijheid en nieuwe indrukken. Lekkerrrrrr....

Marleen zei

Heerlijk zo'n break tussendoor. Fijne vlucht Bird!

BirdBlok zei

@ to @ en Marleen: Ga ik zeker doen! Vandaag aan de Zeeuwse kust, morgen in Doolin. Koffertjes staan klaar.
M