dinsdag 8 juli 2008

Vleugel 11

Wikitijd....Deze weken een ruim te kort aan tijd. Wikitijd heeft dus even op zich laten wachten.

Naarmate de 23 dingen vorderen lijkt het erop alsof ze keer op keer meer tijd kosten. Ook nu weer. In eerste instantie leek ik wiki wiki door opdacht 11: "Ontdek Wiki" te vliegen. Niets is minder waar.

Al twee weken verzamel ik informatie voor deze vleugel en ook tijdens deze zoektocht ben ik ongemerkt veel aan het klikken. Heel wat treffers gevonden, waarbij de wereld die Wiki heet steeds duidelijker wordt. Deze bijvoorbeeld. Voor mensen zoals ik, waarvoor ieder woord in de digitale kosmos, van widget tot gadget, zelfs van browser tot desktop, niet tot de gebruikelijke horen, vond ik de uitleg van deze juf erg fijn.

In drie stappen is zelfs een eigen Wiki zo gemaakt. Filmpje kijken en Go......

Dat de vleugels toch steeds ntensiever worden komt denk ik door het besef dat de onderwerpen in de nabije toekomst een prominente rol gaan spelen. Groot is het belang dus om alles goed op te slaan, te begrijpen, te snappen waar ik mee bezig ben. De opgedane kennis moet optimaal ingezet worden.

Web 2.0 is de toekomst. Alles wat ik meekrijg is welkom.

Zo ook dus met Wiki, hoe meer ik gesurfd heb, hoe meer het nut begrepen is. Kostte wat tijd, maar ben weer heel wat kennis rijker!
Nog een paar vragen over..........Gelukkig is Henk weer thuis......
En nu wiki wiki naar mijn kroeg. Morgenochtend weer genoeg tijd om reclame te maken, mijn shirt is er klaar voor. Nu ik nog........maar eerst een biertje met een portie kaasstengels. Proost!
Bird

10 opmerkingen:

Henk zei

En heeft het gesmaakt?

BirdBlok zei

@ Henk: Ja! En vanochtend in alle vroegte ook al weer alles eraf gefietst en gelopen. M

elke zei

Een paar jaar geleden heb ik een paar wiki's aangemaakt. Nu zou ik niet meer kunnen bedenken hoe een mens zonder wiki leeft.
Iedere conversatie met hyperlinks gaat tegenwoordig via een wiki.
Of via mijn blog, maar dat is een beetje officiëler.

BirdBlok zei

@Elke: Wat leuk dat u reageert.... Misschien hebt u inmiddels begrepen dat ik samen met een groep collega's een cursus volg en via 23 stappen veel leer over Web 2.0. Voor mij extra moeilijk omdat ik geen enkele basis heb. Wiki vond ik lastig. Maar mede dankzij u site beter te begrijpen. Inmiddels heb ik een wiki aangemaakt voor de mensen met wie ik over 6 weken op vakantie ga. Als we elkaar zien kruipen we altijd even achter de pc's om naar campings te kijken. Die heb ik nu allemaal gebundeld op onze eigen site. Wat ik me wel afvraag is het volgende: bestaan Wiki's ook met Nederlandse teksten. Voor mij worden ze nu allemaal steeds duidelijker, de Engelse termen, voor mijn vakantievrienden is alles nieuw. Ik kan me voorstellen dat dat afschrikt. En dat daardoor mijn opgezette Wiki alleen doormijzelf wordt voorzien van informatie....
Alvast een fijne vakantie en bedankt voor de reactie, leuk,
groet,
M

Edwin Mijnsbergen zei

Hoi Maringe,

Zo zie je dat links naar buiten meestal niet onopgemerkt blijven!

Erg leuk zo inderdaad...

Anoniem zei

Deze Roof vindt het geweldig dat Ming zo'n digitaal wonder blijkt te zijn! En er helemaal voor gaat! Ze is niet meer weg te denken van haar bank met de laptop op haar schoot. Leuk hoor, al merk ik wel dat het (nog) veel van haar tijd vraagt ;).... Zal deze Roof nu ook aan de blog moeten?

Edwin Mijnsbergen zei

Lol, dan hebben jullie straks een relatie waarin jullie communiceren via de laptop en sociale netwerken :-)

Maar toegegeven, het kan flink tijd vreten. Daarom heb ik misschien wel geen relatie meer ^^

BirdBlok zei

@ to @: Ja, ja, en nog wel uit het onderwijs....Misschien wel een concurent in de strijd om de dutch bloggie 2008, categorie onderwijs :)

@ Roof: Tja, je bent bijna jarig....een tweede laptop is zo gek nog niet :)

@ to @: Wij zoeken nog een man....maar wel één met een laptop :) Zonder gekkigheid. Bloggen is leuk, zeer interessant ook, maar tijdROOFend. Zal waken! Zonder Roof zou mijn vlucht in z'n geheel vele malen minder leuk zijn! X

elke zei

Beste Birdblok, twee dingen:
1. De meeste bloggers tutoyeren elkaar. Mag ik jij zeggen? Edu- en bibliobloggers is toch eigenlijk een pot nat?
2. Voor mijn groep8 is dat Engels ook een struikelblok. Met enkele gebruikers zitten we Wetpaint achter de vodden om ook in het Nederlands te verschijnen. Daar hebben ze niet afwijzend op gereageerd, maar het gaat wel een tijd duren. Misschien zou het sneller gaan bij Wikispaces (die reageren echt snel op mailtjes) maar die vind ik stiekum niet zo mooi meer...
Verwend.

BirdBlok zei

@ Elke: Jij mag jij zeggen :) Kom net kijken in Blogland, vandaar...
Inderdaad jammer dat er (nog) geen Nederlandse wiki's zijn. Kan me voorstellen dat het voor je leerlingen ook wat makkelijker zou zijn. Al groeien zij misschien meer mee met de termen. Zal eens kijken of Wkispaces iets voor mij is. Dank.