donderdag 26 juni 2008

Vleugel 10

Een vleugel plaatsen over Delicious. Geen makkelijke opgaaf! Het schrijven of liever gezegd tikken gaat mij redelijk af. Los van het feit of het leesbaar is of niet heb ik weinig moeite om woorden te vinden en daarmee mijn belevenissen, gedachten en andere hersenspinsels over de 23dingen op dit blog te plaatsen. Leuk is het overigens wel om via de reacties te lezen dat BirdBlok te doen is. Eergister nog verscheen ik zelfs als aanrader op het blog van @. En laten we eerlijk zijn, als dat jochie, let wel, hij is de winnaar van een Dutchbloggie, je vernoemt dan doe je het goed. Tenminste, zo voelt het!
Zo voelde het ook, nu bijna twee jaar geleden, toen ZBdigitaal een post plaatste over de liefde, mijn liefde………

Maar nu terug tot de orde van de dag. Delicious. Ik heb alle filmpjes gezien, de handleidingen bestudeerd en zoals tegenwoordig gewoonlijk wordt, ik heb afgekeken bij Marleen. Ik heb een nieuw account, eigen deliciousfavorieten en zelfs een network. Ik heb getagd en nog eens getagd. Ben er niet kapot van. Niet meteen. Zie het nut er (nog) niet zo van in. Naast het feit dat ik begrijp dat je overal, op alle pc’s, je favorieten bij de hand hebt en die eenvoudig snel kunt uitbreiden door interessante tags te zoeken bij andere deliciouslovers maakt het mij niet blij. Eerlijk gezegd vind ik het eerder a-social bookmarking.

Zelf had ik, om te oefenen, Zeelandnet toegevoegd en daar tags aangegeven. “saved by 7 other people”. Nog meer ZeeuwseDelicious dus! Meteen even klikken en kijken. En plots zie ik allerlei adressen staan die ik liever niet zie en ook nog donkerroze! 18+ sites. Of wat mij betreft 39+………
Daar moest ik niet wezen dus. Gauw door naar Edjes favorieten dus. Zijn tag “Ajax” wekte mijn interesse. Welke Feyenoordhumor zou daarachter schuil gaan? Helemaal geen………Bijna jammer. Ook niet wat ik zocht bij Delicious dus. Maar ik geef de moed niet op. Delicious zou toch niet voor niets Delicious heten?

En warempel, nu, een paar dagen later heb ik toch wat meer met het programma gedaan. Ben mijn eigen favorieten ver te buiten gegaan. Heb leuke dingen ontdekt. Als zoekmachine is Delicious bijvoorbeeld ook goed te gebruiken. En ik heb doorgeklikt op “other people” people die wel dezelfde interesses als Birdie bleken te hebben. Grappig dus dat één woordje je zover kan brengen. Ondanks al het moois wat ik via Delicious tegenkwam heb ik ze niet meteen uitgebreid, mijn favorieten. Eigenlijk zijn het net vrienden, die favorieten. Ik heb liever een paar hele goede, echte vrienden dus, waar ik echt iets aan heb…………

En dan toch weer meer dan honderd woorden………zou er nog veel meer aan kunnen toevoegen. Alhoewel………straks wordt het onleesbaar. Liever een foto. Deze keer van Ierland, mijn favoriet!
Rest mij Alinda te bedanken die deze blog mogelijk maakte ;)
Op naar de Wiki’s, wat het ook moge zijn :)
Bird

4 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Haha,

Dat van die Ajax: in mijn hoofd staat dat maar voor een ding: het taaltje waar pagina's als Netvibes mee gemaakt wordenL
http://nl.wikipedia.org/wiki/Asynchronous_JavaScript_and_XML

Idd wel humor :-)

Marleen zei

Hey bird, wat heb je weer leuk geschreven.

Van wakkie naar Wiki... succes!

BirdBlok zei

@ to @: En die taal behoort vast ook tot de betere soort?! What's in the name :)

PS to @: dat kan anders he....zo'n linkje meegeven :))

@ Marleen: bedankt voor het succes met Wiki. Heb even een wiki wiki blik geworpen op ding 11 en zo te zien en te lezen is alle succes weer hard nodig. En nu wiki, wiki naar huis. Weekend........!

Edwin Mijnsbergen zei

Ja dat klopt, maar ik ben daar altijd wat lui in. Moet je weer code gaan typen enzo. Ik laat het kopieren lafjes achter voor de ontvanger :-)