maandag 4 augustus 2008

Vleugel 12

Heerlijke opdracht! Spelen in Zeeuws zand. Iets toevoegen over Zeeland. "Geen dierder plek voor mij op aard....." Middelburg, Walcheren, Zeeland.
Vaak, als ik terugkom van weggeweest, als de wolkenpartijen op de A58 mij richting huis voeren, als de Lange Jan steeds dichterbij komt, besef ik extra hoe mooi Zeeland is. Middelburg, Walcheren, Zeeland. Of ik mijn favorieten even wilde toevoegen...... Vleugel 12, mooie opdracht.

Hoe raar kan het gaan. Aan het begin van Vlucht 11 sloeg de paniek zelfs een beetje toe. Wiki's.....Nu werd het pas moeilijk. Inmiddels heb ik voor de komende kampeervakantie in Italie een heuse Wiki opgezet. Alle campings aan de Toscaanse kust staan prominent op de homepage. Gevolgd door fietsroutes en wandelpaden. Restaurantjes erbij. Het aantal kilometers van de camping naar het strand. Er is een discussie gestart over het aantal mee te nemen boeken. We gaan met z'n zesjes en ze weten de wiki te vinden. Birdy goes Italy voor het relaxte leventje. Iedere ochtend in alle vroegte een knoerharde fietstocht of een loopje op de hardloopschoenen gevolgd door een slofpartij op de slipperjes naar de douches. De rest van de dag wacht ik met een boek op de tijd dat het eerste biertje opengeklikt kan worden of op het geluid van een ontkurkte fles wijn :)

Nog 3 weekjes en dan is het zover. Dan reizen we bepakt en bezakt naar Toscane. Zie ik andere natuur, ander strand. Eet is iedere dag pasta. Genieten we van het luie campingleven. Verslind ik boek na boek. Kom ik weer kilo's aan. Proef ik de Italiaanse wijnen. Nog 3 weekjes en ik loop met een fototoestel en een rugzak door pitoreske dorpjes. Lees ik over de cultuur, zie ik die cultuur, voel ik Italie en ben ik los van Middelburg, Zeeland en de Zeeuwse Bibliotheek. Nog 3 weekjes.....
Steeds meer ga ik beseffen dat de wereld die wiki heet bruikbaar is voor de toekomst. Nu gebruik ik het nog veel prive, maar vooral voor het werk wordt dit een ster. Mooie aansluiter op de wiki's uit 11 en 12 is vleugel 13, waar ik al een vluchtige blik op heb geworpen. Ik hoop dat de collega's met wie ik regelmatig samenwerk, waarmee besprekingen en vergaderingen dagelijkse kost is, met wie ik verschillende notities over en weer mail, gauw gaan deelnemen aan 23 dingen. Het zal een verrijking zijn, leve de efficiency.

De Zeeuwse favorieten zijn inmiddels toegevoegd aan netvibes. Ik heb niet gekozen voor een e-mail na iedere wijziging. Wip gewoon af en toe eens langs. Ben benieuwd naar de toevoegingen, de informatie, de interesses.

Nog 3 weekjes, tot die tijd spelen in Zeeuws zand. Hoe mooi kan het leven zijn.
Ciao,
Bird

5 opmerkingen:

Henk zei

Je bent goed bezig. Leuk idee, die vakantiewiki!

Ah, Italië... heerlijk land, maar ook ik ben verknocht aan Walcheren....

Alinda Mastenbroek zei

Zoo lekker kamperen in italië. Gelukkig nog maar 1 weekje werken en dan sla ik ook mijn vleugels uit!!

Leuk blogje en goed gedaan!!

groet,
Ali

Marleen zei

Bird aan de vakantiewiki. Leuk zeg! Heb je Wikispaces gebruikt of anders?

En Italië, wat een heerlijk vooruitzicht. Geniet van de voorpret!

BirdBlok zei

@ Henk, Alinda en Marleen: Vakantiewiki is zeker leuk. Vind het prachtig om informatie te verzamelen en neer te zetten.

Vandaag een hele dag op stap geweest met de werkgroep RFID, voor de toekomst van Selfservice in onze bibliotheek. Weer veel nieuwe dingen gezien en gehoord. Ga bouwen aan een wiki voor de afdeling, zodat ze in 1 oogopslag alles kunnen volgen over dit onderwerp. Ding 11 en 12 ga ik dus zeker gebruiken.

De camping in Italie moet dus wel Wifi zijn :)

Dank ook voor de support.
M

Edwin Mijnsbergen zei

Ooooooh Italië. Lekkah!

Leuk dat je een Wiki gaat inzetten Birdy!

Je kan ook nog overwegen om een subgroep te maken in de Ning, voor de berichten en discussies, en daar dan linken naar een Wiki voor Statische Informatie...