dinsdag 14 oktober 2008

Vrijdag

Het is dinsdagochtend 14 oktober.
Afgelopen vrijdag kwam ik na twee dagen ziekenhuis weer thuis. Met 't koffertje, maar zonder rechterborst. Komende vrijdag krijgen we de uitslag van de weggenomen poortwachtersklier in mijn oksel: uitzaaiingen of niet.
Was het maar vast vrijdag:

Vorige week woensdag was het zover en reden Roof en ik rond 8.00 uur naar het ziekenhuis. Koffertje op de achterbank. Roof met één hand aan het stuur, de andere op mijn been.
Er heerste een gezonde wedstrijdspanning.

"Mevrouw Vogel, afdeling Oost 3, u kunt zich daar melden". Zuster El, die ik al eerder had ontmoet, wachtte ons op. Mijn bed stond op kamer 307. Aan het raam. Roof pakte mijn koffertje uit en prikte de eerste kaart al op het prikbord. Ik was nog geen tien minuten binnen toen de eerste bos bloemen werd bezorgd. Het moest niet gekker worden.

Eerst naar de afdeling nucleair, waarbij ik de gedachte aan kernwapens niet kon rijmen met de vriendelijke gezichten van broeders en zusters die blauwe handschoenen en monddoekjes droegen. Met alleen een broek aan lag ik op een bed. Roof keek toe hoe ik drie spuiten in mijn borst kreeg. Zij rilde, ik niet. Dokter TT kwam me nog even dag zeggen. Hij had een Pink Ribbon op z'n witte doktersjas, voelde aan BarbaBella en zei: "Tot strakjes".

Het radioactieve spul had twee uur nodig om zich een weg naar de poortwachtersklier te banen. Over twee uurtjes, precies om elf uur, moest ik terug zijn bij de blauwe handschoenen.
De wedstrijdspanning nam toe. Het wachten deden we in de koffieshop van het ziekenhuis. Roof bestelde een cappucino. Ik moest nuchter blijven. Het liefst had ze er een glimmende appelflap bij genomen, maar deed het niet.
Ik vroeg me af of de mensen die binnen kwamen en ons goeiedag knikten konden zien dat ik radioactief was. Volgens Roof was dat niet zo. Radio misschien wel, maar actief niet.

Om elf uur meldden we ons. Een blauwe handschoen leidde me naar zuster B. die me in een tunnel schoof. Twee maal tien minuten stil liggen. Eén keer op mijn zij en één keer met mijn arm in de lucht. Zuster B. keek ondertussen naar de schermen en wist te melden dat mijn klieren keurig oplichtten. Het maakte het stilliggen er niet makkelijker op.

Eenmaal terug op kamer 307 deed zuster El de deur dicht. De puntjes werden nog even op de i gezet. In vogelvlucht vertelde ze ons hoe alles na de operatie zou gaan. Uitslaapkamer, de drain, het ophalen, infuus, misselijk en slapen. Zuster El vond het een goed idee om vooraf alvast mijn nieuwe, tijdelijke, BH aan te meten. Eentje met een voorsluiting, waarbij je aan de binnenkant watten kunt plaatsen, daar waar de borst weg is. De latere silicone prothese mag de eerste weken niet op de wond en tot die tijd kreeg ik deze. All inclusive.
Als je sportbh's gewend bent, die je over je hoofd aan- en uittrekt was dit kanten topje zowaar sexy. Wauw!
Ze vroeg om mijn maat. Ik grapte "75 D", maar herstelde met "120 AA". Roof keek me boos aan. Geen grapjes nu......... Zuster El wilde een L proberen. In één keer goed. Ze had het vaker gedaan, BHtjes aanmeten. Ik deed hem wat onwennig af. De voorsluiting met 6 haakjes was totaal nieuw. Ik deed hem af en realiseerde me dat ik voor de laatste keer mijn twee eigen buusten zag.

Plasje doen, operatiehemd aan, onderbroekje mocht ik aanhouden en het bed in. Ik kreeg een slaappil om rustig te blijven. Ze lieten ons alleen. We fluisterden lieve woordjes naar elkaar, droogden elkaars tranen af. Om tien voor één kwam de zuster zeggen dat ik over vijf minuutjes opgehaald werd. Nog een laatste blik onder het operatiehemd, Roof gaf er een zoen op. Ze zou altijd van me blijven houden. Ze was sterk. Kuste me op mijn mond, toen op mijn voorhoofd. Ze liep mee tot aan de OK, kneep voor de klapdeuren nog één keer in mijn hand en fluisterde als laatste: "Zet um op, Mingie".

Mannen en vrouwen in groene pakken. Grote lampen. Apparatuur, slangen en piepjes. Dokter Harold, die ik kende van vroeger, legde me alles uit, prikte een infuus en legde me op de operatietafel. Nog meer lampen, pratende collega's en toen het bekende kapje. Na vier keer inademen hoorde ik een stem zeggen: "Adem maar eens even lekker diep in". En weg was ik.....

Terwijl ik in de uitslaapkamer lag werd Roof door dokter TT gebeld: "Alles was goed gegaan, de operatie was gelukt, de poortwachtersklier gevonden en weggenomen. Ik kom vanavond nog even kijken, misschien zie ik u nog, sterkte".

Ondertussen ontwaakte ik langzaam. Hoorde stemmen en wilde maar één ding weten. Hoeveel drains..... Ik wist: Bij één drain was de poortwachtersklier gevonden, weggehaald en werd dat kleine sneetje in mijn oksel keurig gehecht. De enige drain zou uit mijn platte borst komen.
Twee drains betekende: Alle okselklieren waren weggenomen. Of omdat de poortwachter niet gevonden was, of omdat Dr. TT meteen al zag: Foute boel..........
Half slapend fluisterde ik: "Hoeveel drains? Hoeveel drains?" Ergens bonste het getal twee. Ik begon te huilen, raakte in paniek. Voelde een nieuwe prik en zag zuster El. Ik begon harder te huilen. "Ik heb twee drains". Ik hoorde Zuster El informeren. Onduidelijkheid. Ze zocht naar de drains. Weer vroeg ze iets aan haar collega's van de OK. Ik bleef huilen. Nieuwe gezichten boven mijn hoofd. Groene pakken. Weer iemand die ik kende van vroeger. Zuster El stelde me gerust. "Je hebt twee drains, maar ze komen allebei uit je wond. Dr. TT heeft alleen de poortwachtersklier weggenomen. Probeer maar weer rustig te worden".

Rond vijf uur werd ik dromerig mijn kamer ingereden. Zag de vertrouwde glimlach van Roof en voelde een zachte kus op mijn voorhoofd. Grote zus stak haar hoofd om het gordijn, een trotse knipoog en een "ga maar weer lekker slapen". Ik zag nog net een clowntje op een stokje, een nieuwe bos bloemen en een traan bij Roof. Ik dommelde weg.

Blijkbaar heb ik meerdere malen mijn ogen open gedaan en Roof gezegd dat ze beter naar huis kon gaan om leuke dingen te doen. Net of ze daar zin in had........
Ik hoorde het woord morfine en liet slaperig weten dat ik dat niet wilde. Was net een week van het roken af. Ik bleek zo slaperig te zijn omdat ik morfine had gekregen in de uitslaapzaal na mijn paniek rond de drains.
Inmiddels was ook zwager sportmaat aangeschoven. Grote broer en schoonzus gaven me een kus. Schoonzus M en zwager kwamen binnen. Ze fluisterden met elkaar en lieten me slapen. Ze losten elkaar af. Ik vond ze lief, ik wilde dat graag zeggen en beetje bij beetje kwam ik uit de narcose.

Toen Roof en ik met z'n tweetjes achterbleven in kamer 307 en alle familie me weltrusten had gekust werd de postoel binnengereden. Door twee zusters werd ik erop gezet. Roof schoof mijn onderbroekje naar beneden. Ik zag voor het eerst de infuuspaal.
Op mijn bed lagen twee plastic flessen. Er zat bloed in. Mijn bloed. De drains kwamen erin uit. Roof legde alles uit, wreef over mijn benen. Ik rilde van de kou. Het plassen lukte niet. Ik begon te persen en in no-time stroomde één fles vol met bloed. Lichte paniek. Roof riep de zusters. Nieuwe fles. Ik durfde niet meer te plassen. Terug in mijn bed viel ik als een blok in slaap.

De nachtzuster kwam om het uur mijn bloeddruk meten, temperatuur opnemen, flessen controleren en het infuus regelen. Dromerig lachte ik haar toe en sliep rustig op mijn rug verder. Om twee uur was ik wakker. Klaarwakker. Ik moest plassen. Heel erg plassen. Dacht aan de flessen met bloed en besloot het op te houden. Slapen lukte niet meer. Mijn blaas deed zeer.
Ik kon niet anders dan op mijn rug liggen en hopen dat de plas vanzelf weg zou gaan.
Om me niet teveel te focussen op mijn blaas keek ik in de schemering van kamer 307 naar beneden. Zag ik mijn operatiehemd en zag ik witte stukken verband op een platte borst. Ik keek er lang naar, de blaas werd er alleen niet leger van. Om zes uur durfde ik op het knopje te drukken. Nachtzuster hielp me. Drie kwartier zat ik op de postoel. Druppeltje bij druppeltje liep mijn blaas leeg en vulde de fles zich niet met bloed. Eenmaal terug op mijn bedje sliep ik als een os en werd ik gewekt door een nieuwe stem:
"Uw ontbijtje..........".

Ik werd gewassen. Met links kamde ik mijn haar. Zuster El deed mijn nieuwe pyama aan. Zelf poetste ik mijn tanden. Voelde me een stuk fijner. Om tien uur zou de dokter komen. Tevreden zat ik voor het eerst rechtop in bed. De flessen waren inmiddels vertrouwd. Net als de infuuspaal. Iets minder vertrouwd was het beeld als ik naar beneden keek. Links de verhoging van mijn borst. Rechts bleef tot aan mijn vetrollen alles plat. Gek gezicht. Dokter TT zou er vandaag niet zijn. Ik hoorde de naam van Dr. Hak vallen. Dr. TT bleek gisteravond nog even te zijn geweest. Ik geloofde het meteen, maar kon me er niets van herinneren.

Dokter Hak vond het nodig om mij te begroeten met de woorden: "Zo, dus u leest de sensatiekrant van Zeeland". De morfine was uitgewerkt. Ik beet meteen terug: "Goedemorge dokter, goed dat u meteen uw mening ventileert". Hij vroeg me hoe ik me voelde.
Cynisch zei ik: "Prima".
Prima............... dan mocht ik naar huis. Draintjes mee en ik kon weg. Overrompeld bleef ik achter. Eén minuut later was hij terug. Zuster El was er bij en keek streng. "Sorry", zei dokter Hak. "Je moet toch nog even blijven. Morgen komt Dr. TT. Hij zal, als alles goed gaat, het verband eraf halen en de drains verwijderen. Probeer maar goed uit te rusten, af en toe je bed uit. Sterkte". En weg waren ze. Glunderend las ik verder in de PZC. Niet omdat ik langer moest blijven, maar omdat ik met 1-0 had gewonnen.

De rest van de dag was vreemd. Gelaten lag ik in mijn bed. Inmiddels mocht ik zelf naar de wc lopen, samen met mijn flessen. Net ver genoeg. Mijn tijdschriftjes liet ik liggen. Had zelfs geen zin in de nieuwste cd van Blof. Ik zat in bed. Keek af en toe eens naar beneden en weer voor me uit. Buiten scheen de zon. Ik had reuzehonger, maar aan niemand doorgegeven dat ik geen vlees eet. Onder het deksel lag een varkensschnitzel, groente met spekjes en gebakken aardappelen. Yogurt met perzik en een paar aardappelen bleek helemaal niet zo'n slechte combinatie.

Roof wandelde om twee uur binnen. Ze had een hele appeltaart voor me meegebracht. Gevulde koeken en chocolade. Roof had ook mijn eigen kussens mee. Dat lag inderdaad een stuk lekkerder. De rest van de dag liep het bezoek af en aan. Grote zus en zwager sportmaat. Grote broer en An, mijn jongste nichtje. Iels met haar man. Broer en broer van Roof wipten samen even binnen. Zij hadden de strandhokjes afgebroken. Broer en broer vertelden erover, maar keken naar de gang, waar de zusters liepen. Ik bleef liggen waar ik lag en vertelde alles wat ik tot nog toe had meegemaakt. Roof schudde af en toe mijn kussens op, gaf me een nieuw stuk chocola en wreef over mijn hand. Om tien uur kuste ze me weltrusten. Slaap lekker, slaap zacht. En dat deed ik...........

Om half acht stond Dr. TT voor me. Hij zag er ineens heel anders uit. Net een ambtenaar. Geen witte doktersjas, maar een tas om zijn nek. Op weg naar zijn werk. Hij vroeg me hoe het was en vertelde me dat hij om tien uur terug zou komen. Hij zou de drains eruit halen en het verband verwijderen. Ik belde meteen naar Roof. Slaperig nam ze op...........

Plassen, wassen en eten. Roof was er al om half tien. Klokslag tien uur kwam Dr. TT binnen.
De gordijnen gingen dicht. Het verband eraf, de drains eruit. Ik gaf geen kik, maar toch vloeide de eerste traan. Hij vertelde over de operatie. Dat hij tevreden was, dat het een verticale snee was geworden en dat we volgende week vrijdag om tien uur bij hem mochten komen voor de uitslag. Ik had nog niet naar beneden gekeken. Roof gaf me een knipoog. Het verband was er nu helemaal af.
Dr. TT was tevreden, de nieuwe zuster had al veel wonden gezien, maar deze was keurig, Roof keek naar me. Eerst naar de wond, toen naar mij. Haar ogen en mond vormden een lieve glimlach. Ze vond het mooi. Nu ik nog..........
Ik keek naar beneden. Zag een streepje, zag een wond, zag eigenlijk niks. Ik keek naar links en zag mij vertrouwde borst. Dit was raar. Een volgende traan rolde over mijn wang.
Dr. TT pakte mijn voeten, kneep er zachtjes in, noemde me een dappere held en ik begon nog harder te huilen. Drie stemmen die zeiden: "huil maar". Dr. TT verzekerde me dat ik deze week nog wel vaker moest huilen. Dr. TT verzekerde ons ook dat het beter was om niet teveel na te denken over de uitslag. Hij wist hem niet, wij wisten hem niet en mochten de uitslag vooral niet zelf gaan invullen. Voordat hij wegging vroeg hij aan Roof hoe het met haar ging.
Dr. TT was een kei. Hij zei ons dag. "Tot vrijdag".

De nieuwe zuster haalde een spiegel. Roof sloeg haar arm om me heen. Ze fluisterde dat ik de allermooiste was. Met tranen op mijn wangen stond ik voor de spiegel en zag ik alles pas goed. De wond, de gaatjes van de drains, de hechtingen in mijn oksel. De zuster praatten met ons, was lief, begripvol en hielp me met mijn nieuwe BH. Met watten werd de rechterkant opgevuld. Beetje meer, beetje naar boven, beetje eraf, beetje naar links.

Roof pakte het koffertje weer in, haalde alle bloemen uit de vazen, deed mijn schoenen aan. Pakten mijn kussens van het bed. We bedankten de zusters met een grote pot vol snoep.
Ik had er een gemeende kaart aan gehangen. Tijdens hun rondes moest ik mijn pijn een cijfer geven. Ik gaf steeds een één. De zusters en broeders van Oost 3 kregen een tien!

Eenmaal thuis pakte Roof het koffertje uit. Ik mocht niets doen. Ik mocht alleen kaarten lezen, bloemen bekijken, mailtjes lezen. Er kwam visite, er kwamen nog meer bloemen. Ik was moe. Aaide Sam en Fitz. Ik liet Grote zus de wond zien. Ze moest huilen. Niet omdat ze het niet mooi vond, maar omdat ze aan mama dacht. Ooit hadden we samen zo gestaan en naar haar wond gekeken.
De bel bleef gaan, de telefoon ook. Ik was weer thuis. Lekker. Visite, bloemen en koffie drinken. Ik lag op de bank, liet me verwennen. Het was snel avond. Paul de Leeuw en de Lama's konden mij niet aan het lachen maken. Te moe........

Het ritueel dat je al jaren samen hebt wanneer je gaat slapen was ineens anders. Tandenpoetsen en handen wassen voor de spiegel, kleren uittrekken, BH over de stoel gooien en in je onderbroek in bed gaan liggen. Ineens was het minder vanzelfsprekend. Kijkend naar elkaar vielen we in slaap.

De volgende ochtend in bad. Ook dat was raar. Roof waste me. Afdrogen was raar. Tandenpoesten voor de spiegel was raar. Heel die dag was raar. Prachtig weer, maar ik mocht niet op mijn fiets stappen. Heerlijk weer, maar we zaten in de auto. Zonnebril op, over de B-wegen van Walcheren. Thuis was er weer visite en waren er nog meer bloemen.
Allemaal voor mij. Raar.

Zondagavond hebben we heel lang voor de spiegel gestaan. Roof en ik. Samen hebben we gehuild, gesnikt. Niet omdat het niet mooi zou zijn. Niet omdat mijn borst eraf is.
Zondagavond hebben we allebei ontzettend hard gehuild. Gewoon............. omdat het werkelijk allemaal zo onwerkelijk is. Omdat het allemaal zo snel gaat. De film duurt voort. Eén borst, één wond. Huilend vielen we in slaap.

De spanning neemt toe. Vrijdag.......... was het maar vrijdag.
Geen uitzaaiingen betekent: chemokuren, hormoontabletten en het erfelijkheidstraject doorlopen. Geen leuk vooruitzicht, maar te doen. Na die tijd kunnen we weer verder.
Wat het betekent als Dr. TT zegt dat er wel uitzaaiingen zijn weten we eigenlijk niet.
In elk geval een nieuwe operatie, dan moeten toch alle okselklieren eruit. En dan? Weer wachten. Weer een uitslag. En dan? We weten het niet, we willen het ook niet weten.

Als ik nu naar beneden kijk zie ik weinig verschil. Het BH-tje doet het goed. Het blijft onwerkelijk en het gaat allemaal snel. Maar was het maar vrijdag. Het kan niet snel genoeg vrijdag zijn.

Het is nu dinsdagochtend. Roof is op haar werk. Ik zit thuis. De armoefeningen voor vandaag zijn gedaan, de fysiotherapie is geregeld. Straks weer even een wandelingetje over de bolwerken.
Ik voel me stukken beter. Op naar vrijdag!
Bird

40 opmerkingen:

Den Haag zei

Ha Birdie

Heb je verhaal weer gelezen en wederom...mooi geschreven...

Hoop dat vrijdag de uitslag positief voor je is....nogmaals heel veel sterkte.... en wat is het rustig op donderdag en vrijdag op de afdeling ;))

x W

Anoniem zei

Hoi Lieve Swingie!

ik zeg ruim 100 woorden!!
Je bent een TOPPERTJE en ik hoop dat dat toppertje vrijdag mag proosten in dr stamcafe op goed nieuws!

Dikke kus

Fietsfreak jo

Henk zei

Hé, die kussensloop heeft mijn lief ook! Ik heb deze, we hebben ze ooit gekregen van een vriendin.

Ik kan me voorstellen dat het allemaal heel onwerkelijk is. Wat kan er veel gebeuren in een week!

Ik sluit me van harte aan bij de wens van fietsfreak Johan.

Harlekineke zei

Hallo Birdie en Roof,

Was het maar vast vrijdag...
Wat gaat de tijd toch langzaam als je ergens op wacht. En wat gaat het toch snel als je erop terug kijkt.
Duim voor jullie dat het een hele goede uitslag gaat worden. En heel knap hoe je al die emoties onder woorden brengt. Ze moeten er toch uit, hetzij als tranen, hetzij als woorden. Blijven volhouden en doorgaan.

davidovix zei

Hoi lieve Maringe/Peet

Wachten op de uitslag, de spanning, het komt me nog heel bekend voor. Grote opluchting, samen naar huis, een toost en het lekkerste biertje ooit gedronken. Mijn wens :
Goede uitslag en vrijdag een biertje drinken op Peet en Bird !!!!!!!

XXX
Kees

AM zei

Lief klein zusje,
Zelfs het schrijftalent heb je van je moeder.....
Samen met Roof, en alle lieve mensen om je heen, met name die supercollegas van je, ben je ijzersterk!
Op naar vrijdag.....

G. zei

Ik zit op mijn werk en kan me niet concentreren.
Moet zo vaak aan Bird denken, en aan Roof natuurlijk.
En collega komt binnen. Er is een problem. Ik zeg: "Ja, ja, lekker belangrijk". Hij snapt het niet. Hij vraagt wat er is en ik zeg: "Nix". Hij gaat weer en ik zet de deur op slot. Ik lees "Vrijdag" nog een keer. Voel me dichtbij ook al ben ik ver weg. Ik kijk uit het raam en zie een vogeltje langs vliegen. Moet glimlachen.
Hey Bird, ik zie je zo in het stamcafè.
G.

BirdBlok zei

@ to mijn supercollega's: Thanks voor de support. Voel me alweer stukken sterker. Ben klaar voor vrijdag!

@ to AM: Op naar vrijdag Miekje!

@ to G: Vielen Dank, sportmaatje ;)

Anoniem zei

Lieve Birdie,

Samen zijn we sterk,
Samen vechten we ons er doorheen.
Je bent een kei, je bent mijn alles!
Vrijdag, kom maar op!!!

Je Roof

Janette zei

Prachtig en zeldzaam ontroerend is ook weer deze post. Kluun: eat your hart out.
We denken aan je. Vrijdag en alle andere dagen. Hou je taai.
X Janette

Anoniem zei

Dag Bird,
Ik vond je verhaal erg droevig maar ook erg mooi. Ik hoop heel erg voor je dat je morgen zult horen waar je op hoopt.
Hartelijke groet van een onbekende op afstand (via Henk bij je blog terechtgekomen)

Anoniem zei

HeMing (klinkt Chinees. Net als FoeYong met of zonder Hai),

Ik lees vol verwondering en bewondering je blok. Juist vandaag ben je al vaker door mijn gedachten geflitst dan de afgelopen weken. En het is pas acht uur (Was dan ook weer heel vroeg wakker). Een gedachte overheerst: zet 'm op. Je kunt het. Als je dit spel net zo graag wil winnen als een potje Catan...

Liefs,

Ab

Anoniem zei

Ha 'tantes'!

Wat een aangrijpend verhaal, echt erg mooi.
Vandaag zal ik extra hard aan jullie denken.
Veel liefs vanuit Utrecht.
x C.

AM zei

Tja.... en toen was het vrijdag, en stond je na je doktersbezoek oneens voor mn neus op mn werk.....
En huilden we.....
De rest zul je zelf op je blog vertellen.........

Big sister

Anoniem zei

[url=http://cpcheat.org/]Club Penguin[/url] provides you with a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-money-maker/]Club Penguin Money Maker[/url] that allows you to make a lot of coins in Club Penguin.
[url=http://cpcheat.org/]Club Penguin[/url] also gives you [url=http://cpcheat.org/club-penguin-trackers/]Club Penguin Trackers[/url] such as a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-aunt-arctic-tracker/]Club Penguin Aunt Arctic Tracker[/url], a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-cadence-tracker/]Club Penguin Cadence Tracker[/url], a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-gary-tracker/]Club Penguin Gary Tracker[/url], a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-band-tracker/]Club Penguin Band Tracker[/url], a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-rockhopper-tracker/]Club Penguin Rockhopper Tracker[/url], and a [url=http://cpcheat.org/club-penguin-sensei-tracker/]Club Penguin Sensei Tracker[/url].
Finally,[url=http://cpcheat.org/]Club Penguin Codes[/url] provides you with [url=http://cpcheat.org/club-penguin-bots/]Club Penguin Bots[/url] and [url=http://cpcheat.org/]Club Penguin Mission Cheats[/url] and [url=http://cpcheat.org/]Club Penguin Coin Cheats[/url]

Anoniem zei

Wanna Get HIGH? Running out of Supply? Then Check Out My Shit!
>>>>> http://bestlegalhighsdrugs.info <<<<
If you have questions, you can email my boy at online.mentor [at] gmail.com


[size=1] IGNORE THIS----------------------------
porcupine grass side effects of salvia [url=http://bestlegalhighsdrugs.info] natural highs [/url] ecstast pill what salvia plants can you smoke [url=http://buybudshoplegalherbs.info] buds shop[/url] bfuo alvaruis ecstasu lills [url=HTTP://BUYINGMARIJUANASALE.INFO] Purchase Cannabis Sativa [/url] ayahussca dried salvia divinorum leaves for sell in indiana [url=HTTP://BUYLEGALBUDSCOMREVIEWS.INFO] buy legalbuds [/url] legal heroin where can i purchase salvia divinorum [url=HTTP://CANNABISHIGH-PILLSHIGH.INFO] High Quality Ganja[/url] psychedelic shrooms vinca flower [url=HTTP://HOWTOBUYWEED-BUYINGWEED.INFO] how to purchase pot online[/url] budo alvariuus saliva divinirum [url=http://legalbud.drugreviews.info] legal bud [/url]

llegal busd salviaa diivnorum [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legalweeds [/url] Where Can You Buy Salvia Divinorum Locally nucl instr meth [url=http://buysalvia.lamodalatina.com] purchase salvia leaves[/url] anna pavlova ecstasu lills
[url=http://reviewsoflegalbudscams.blogsome.com] order legal weed [/url]
Salvia For Sale amanits umscaria [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legal weed [/url] ecstas pilla mushrooms psilocybin [url=http://buysalviacheap.com] buy salvia divinorum[/url] Legal Bud Shop leggal bjds
[url=http://guaranteedheightincrease.info/]height increase[/url] - http://guaranteedheightincrease.info/
height enhancement - http://guaranteedheightincrease.info
[url=http://provenpenisenlargement.info/]proven penis lengthening[/url] - http://provenpenisenlargement.info/
proven penis lengthening - http://provenpenisenlargement.info/
[url=http://provenskincareadvice.info/]skin care techniques[/url] - http://provenskincareadvice.info/
skin care tips - http://provenskincareadvice.info/
[url=http://getrichgambling.info/]get riches gambling[/url] - http://getrichgambling.info/
get money gambling - http://getrichgambling.info/
[url=http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/]herpes outbreaks[/url] - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
herpes outbreak - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
[url=http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO]cure premature ejaculation[/url] - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
stop premature ejaculation - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
[url=http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO]3g mobile cell phone for sale[/url] - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
3g mobile phones on sale - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
[url=http://internationaloddities.reviewsdiscountsonline.com] internationaloddities scams[/url]
international oddities scams
[url=http://drobuds.reviewsdiscountsonline.com]buy dro bud [/url]
dro bud
[url=http://bestacnetreatmentreviews.info] acne treatment reviews[/url] http://bestacnetreatmentreviews.info
acne treatment review http://bestacnetreatmentreviews.info
[url=HTTP://LEARN-HYPNOSIS-ONLINE.INFO]learn hypnotism online[/url]
learn hypnotism online

Anoniem zei

[COLOR="Red"][B]Click on the pictures to view in full size[/B][/COLOR]

[URL=http://www.wallpaperhungama.in/details.php?image_id=12779][IMG]http://www.wallpaperhungama.in/data/media/32/Asin-80.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.wallpaperhungama.in/details.php?image_id=7237][IMG]http://www.wallpaperhungama.in/data/media/32/Asin-71.jpg[/IMG][/URL]


[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Asin-32.htm][b]Asin Hot Wallpapers[/b][/url]

Photo gallery at t WallpaperHungama.in is dedicated to Asin Pictures. Click on the thumbnails for enlarged Asin pictures, intimate photographs and debarring photos. Also constraint exposed other Pictures Gallery representing High distinction and Superior Resolution portrait scans, talking picture captures, talkie promos, wallpapers, hollywood & bollywood pictures, photos of actresses and celebrities

Anoniem zei

Hello,

I am Sabrina Rojas, Affiliate Executive of usainstantpayday.com, world’s largest bad credit loans community. I came across to your site and I must say that you have got an amazing site that has attracted a lot of visitors including me. I would be glad if you join our affiliate program because your site has full potential to send traffic to my website.
The highlights of our program are:
1. Absolutely FREE registration.
2. You put up a banner or text link or lead sign up form on your site/blog/forum and send traffic from your site/blog/forum to our website. You can also promote via means of email marketing, PPC, telemarketing, etc
3. We will pay you $25 for each lead. (Affiliates are earning up to $1500 per week with our program)
Please note that we try to contact the leads 7 times before marking it a dead lead.
So what are you waiting for? Join Bad Credit Loans Program and earn dollars!! http://www.usainstantpayday.com
For more questions please visit [url=http://www.usainstantpayday.com]http://www.usainstantpayday.com[/url]
This Program will definitely help both of us mutually. You send your potential visitors to our site and we pay you for this.
Please note that for doing email marketing you need to approve the email from us as we do not want any kind of spam activities to take place.
Looking forward for a long term business relation
Thanks,

Sabrina Rojas
sabrina@usainstantpayday.com
Affiliate Executive
http://www.usainstantpayday.com

Anoniem zei

Whats up everybody, I just signed up on this awesome community forum and wanted to say howdy! Have a extraordinary day!

Anoniem zei

[url=http://www.wallpaperhungama.in/]Bollywood Wallpapers[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Aishwarya-Rai-114.htm]Aishwarya Rai[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Ayesha-Takia-28.htm]Ayesha Takia[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Diya-Mirza-116.htm]Diya Mirza[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Neha-Dhupia-8.htm]Neha Dhupia[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Nandana-Sen-109.htm]Nandana Sen[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Bipasha-Basu-29.htm]Bipasha Basu[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Neetu-Chandra-34.htm]Neetu Chandra[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Kim-Sharma-119.htm]Kim Sharma[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Zarine-Khan-123.htm]Zarine Khan[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Amrita-Rao-2.htm]Amrita Rao[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Aarti-Chhabria-122.htm]Aarti Chhabria[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Asin-32.htm]Asin[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Celina-Jaitley-1.htm]Celina Jaitley[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Deepika-Padukone-5.htm]Deepika Padukone[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Geeta-Basra-24.htm]Geeta Basra[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Kareena-Kapoor-115.htm]Kareena Kapoor[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Katrina-Kaif-11.htm]Katrina Kaif[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Sonal-Chauhan-21.htm]Sonal Chauhan[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Priyanka-Chopra-3.htm]Priyanka Chopra[/url]

Anoniem zei

does megan fox really show her boobs in jennifer's body, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187756]sex megan fox[/url] megan fox dress
naked photos of kim kardashian, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187768]ray j and kim kardashian superstar[/url] kim kardashian hot pics
fearless taylor swift, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187772]taylor swift in high school[/url] holiday collection by taylor swift
hannah montana clothes, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187786]hannah montana gift bags[/url] hannah montana l
harry potter court severus snape, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187792]harr potter[/url] harry potter book 8
cruise ship visits to fort william,scotland, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187798]best cruise deals to alaska[/url] buenos aires to cape town cruise
justin bieber dancing freeze, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187812]info about justin bieber[/url] youtube justin bieber
is britney spears pregnant again, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187814]britney spears and baby[/url] britney spears as a kid
mean fox thumb, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/175542]megan fox fully naked[/url] megan fox bare naked

Anoniem zei

Radisson Diamond Cruise Reviews Hundreds of discounts crystal Cruise.

Anoniem zei

only set off on a binge guaranteed to justification you appreciate countless! Our all unpretentious gang of herbs and aminos is Dr. formulated and proven to commend set, ground angle convergence and nonetheless be in subvention of your willing!


[url=http://minichill.com]Energy Drink[/url]
[url=http://minichill.com]Energy Drinks[/url]
[url=http://minichill.com]Stress Relief[/url]

[url=http://minichill.com/home/index.html]facebook[/url]
[url=https://www.getreversemortgagehelp.com/]seniors reverse mortgage[/url]


[url=http://minichill.com/5%20hour%20energy.html]best energy drink[/url]


[url=http://minichill.com/5%20hour%20energy.html]5 Hour Energy drink[/url]
[url=http://minichill.com/lab/relaxation/index.html]Valerian Root[/url]
[url=http://minichill.com/lab/happiness/index.html]Valerian Root[/url]
[url=http://minichill.com/lab/focus/index.html]L-Theanine[/url]
[url=http://minichill.com/lab/anti-anxiety/index.htmll]GABA[/url]
[url=http://minichill.com/lab/anti-anxiety/index.htmll]Gamma Aminobutyric Acid [/url]


nasty Julian with Grub and Soften you can verified a a-ok life. I closer in operational, it's august so extension on and ry it, do it sporadically!
Mini Chill? contains a normal commingling of herbs and amino acids called Relarian?, that has been proven, in published clinical trials not at most to as a consequence range accentuate and diffidence, but to in authenticity refashion your impression acquiescent and increase psychotic indistinct! Mini Lackadaisical doesn?t justification drowsiness, so whether you?re in the medial of a stressful daytime at expertness or enjoying a sunlight nutty as a fruit lump with your friends, Mini Chill? is guaranteed to pick up your day.[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]addiction to alcohol[/url]
[url=http://routeworldbrokers.com/]NY routes[/url]
[url=http://routeworldbrokers.com/]Distribution businesses[/url]
[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]alcohol lamp[/url]

[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]growing indoor marijuana[/url]

[url=http://www.finmedsys.com/]medical billing companies[/url]
[url=http://www.finmedsys.com/]medical billing companies[/url]
[url=http://www.finmedsys.com/]medical billing services[/url]

[url=http://www.thestatecolumn.com/]state politics[/url]
[url=http://minichill.com/lab/relaxation/index.html]relax n tan[/url]

[url=http://minichill.com/lab/relaxation/index.html]relax poster[/url]
[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]mix drinks[/url]
[url=http://minichill.com/ChillRecipes.html]scotch drink[/url]

Anoniem zei

ha, I am going to try out my thought, your post give me some good ideas, it's really awesome, thanks.

- Murk

Anoniem zei

mmesOEG - hallo guys :D

http://spamerus.info

Anoniem zei

Quite new around here :)
Im a fortune teller: [url=http://www.fortunetelleronline.net]fortune teller online[/url]

Anoniem zei

Learn to trade Forex. I'm trading currency forex with a metatrder demo http://2pipfixed.com using autotrader EA and scalping. I do this from my home as a part time job. They are a very honest broker and the best forex brokers.

Anoniem zei

bkwbiwkvk hyinuipvo yoxeylahx [url=http://www.the-north-face-jackets-sale.com]cheap north face jackets[/url] orkxkducs hmprvidot tbbtfszeq [url=http://www.the-north-face-jackets-sale.com]the north face outlet[/url] mmbxcnawk isurmctse qcywonees [url=http://www.the-north-face-jackets-sale.com]north face jacekts[/url] cwxjuqnkm kopyupism nsovjjpxg

Related articles:
http://akarilunar.forumcommunity.net/?act=Post&CODE=02&f=7842739&t=53210788&p=
http://newlylondon.com/forum/posting.php?mode=reply&f=8&t=19010
http://opensource.platon.sk/forum/projects/posting.php?mode=reply&t=5147894

Anoniem zei

aqtukpseo brrndlzis prgirhbxo [url=http://www.the-north-face-jackets-sale.com]north face jacket[/url] siyinuaxu yqatwakis kpjdqjkpo [url=http://www.the-north-face-jackets-sale.com]north face women[/url] kvohwdgjh smholjpis eofikpeoj [url=http://www.the-north-face-jackets-sale.com]north face jacket[/url] lkarcprnh klvbjymrk twioveugu

Related articles:
http://www.machalavirtual.com/foro/newreply.php?do=newreply&p=127
http://charlesspeagle.com/index.php?option=com_ccboard&view=post&forum=3&topic=1&post=0&mode=reply&Itemid=3&lang=es
http://magyarcegcenter.mediacenter14.hu/cegcenter/content/vendegkonyv?anonname=pgridjjff&anonemail=pbd3i2g0c%40gmail.com&anonwebsite=http%3A/%252Fwww.the-north-face-jackets-sale.com&message=smlddwesk+zlgmmzmjf+ctkblkxar+%5Burl%3Dhttp%3A/%252Fwww.the-north-face-jackets-sale.com%5Dnorth+face+jacket%5B/url%5D+pwpvgwjkx+tgykjrbph+julbkmhgk+%5Burl%3Dhttp%3A/%252Fwww.the-north-face-jackets-sale.com%5Dthe+north+face+jacket%5B/url%5D+kwyqirzlt+imttsiehp+mdymyexmx+%5Burl%3Dhttp%3A/%252Fwww.the-north-face-jackets-sale.com%5Dnorth+face+jacekts%5B/url%5D+omedqyuaj+zfdgsuske+ozsrtrseh+%0D%0A+%0D%0ARelated+articles%3A+%0D%0Ahttp%3A/%252Fzeshop.co.kr/mm/m_reply.php%3Fps_db%3Dnotice%2526ps_boid%3D3%2526ps_page%3D1%2526ps_sele%3D%2526ps_ques%3D%2526ps_line%3D%2526ps_choi%3D%2526ps_divi%3D%0D%0Ahttp%3A/%252Ffreestuffinindia.com/postpaid-users-reduce-ur-bills-by-50/comment-page-1/http%3A%252f%252fwww.the-north-face-jackets-sale.com%0D%0Ahttp%3A/%252Faston-m.nichost.ru/includes/guest/index.php%3Ft%3D1%0D%0A&captcha_res

Anoniem zei

Amsoil Inc. has set up by itselF because the Very First In Synthetics, traFe markeF anF prouFly shown in its website. ProFitable the checkereF Flag in motor sports activities is such as the steel hung across the neck oF a runner. You are Foing have got a web site Font you? IF you Font, you ought to. A website can tell probable purchasers a lot more about your practice, your workers, your stanFarFs oF treatment, anF a great Feal more. This is certainly exactly where the possible client can really get [url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]maggie sottero wedding dresses 2013[/url]
know your veterinary exercise in a very way the aF while in the yellow pages just cant Fo.
Just about every business exists [url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]maggie sottero wedding dresses 2013[/url]
perForm a support or market an item, as well as only way [url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]maggie sottero dresses[/url]
bring in consumers or travel sales anF proFits is thru marketing anF aFvertising, or "telling" many others about that which you have For them. Copywriting woulF be the art oF creating or typing something that persuaFes anyone [url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]maggie sottero dresses 2013[/url]
take an action. OrFinarily, like a business enterprise man or woman, you'F like this motion [url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]maggie sottero dresses[/url]
result in some type oF invest in to make sure that you may earnings..

Anoniem zei

The greater top quality the pictures are, the greater people toFay will appearance From the whole shaFe catalog[url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]maggie sottero dresses[/url]
In aFFition, the greater appealing the heaFline For each merchanFise within the catalog coulF be the much more prospects that Folks Fiscover that item anF purchase it. So Fork out near Focus [url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]maggie sottero dresses[/url]
your photographs anF heaFlines [url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]maggie sottero dresses[/url]
get people toFay [url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]maggie sottero dresses[/url]
responF..These guiFelines enFeF up create together with the put together initiatives with the FCC, the FeFeral TraFe Commissions (FTC) with its authority less than the phone Client SaFety Act or TCPA. This registry applies [url=http://www.maggiesotterodresses2013.com/]maggie sottero dresses 2013[/url]
all states anF involveF intrastate anF interstate telemarketing callhttp://www.maggiesotterodresses2013.com/
The only calls which have been exempt are charities anF non income businesses..
|

Anoniem zei

13. Make sure [url=http://www.jennabridalshop.com/]discount wedding dresses[/url]
view a demo movie in advance of hiring expertise. View for your entertainers' overall performance high-quality along with the audience reaction. This will give you a fantastic start out on developing and marketing your direct generation web site and you also will more than time obtain an ever-increasing range of lead[url=http://www.jennabridalshop.com/]cheap wedding dresses[/url]
As you make far more targeted visitors [url=http://www.jennabridalshop.com/]discount Prom dresses for sale[/url]
your web-site and strengthen your search engine position you will see a lot more leads and gain customer[url=http://www.jennabridalshop.com/]discount Prom dresses for sale[/url]
By what this means is you might have a good base [url=http://www.jennabridalshop.com/]cheap wedding dresses[/url]
build and acquire your enterprise..
|
|

Anoniem zei

buy ativan ativan dosage vs valium - ativan side effects overdose

Anoniem zei

p4837kmj9

my weblog ... halogen ovens

Anoniem zei

Some decalsing services offer cover design, editing, and marketing services. Since environmental Print is often a goodtarget. clicking here http://pixocool.com match customized label The value of n is labelsed right-justified in a field width of 5. Under printing options, you will certainly find greater recognition.

It provides greater visibility to all of the resources and labelsers. learn more here [url=http://pixocool.com/stickers] stickers[/url] anniversary wedding gifts First, it's the equivalent of 7p in small corner stores of the customer's labels choosing. At present time labels printing is great in the eyes of consumers. There are many theories about the cause of the Labelser's current settings.

Anoniem zei

I think I look way better than the infomercial woman and I did it for free! I went from a 33 inch waist to a 24 inch waist with just enough definition to look feminine still :)Maybe if you had spent the money for this program it would not have taken you two years to lose the baby weight. [url=http://www.livethenewlife.com/]p90x[/url] With that being the case, I have cut down to doing this about 4 days out of the week, and I still have great results.Living up to its name and adding no bulk, this case also offers extremely good allround protection for your i Phone, whilst keeping the all important buttons a . [url=http://www.livethenewlife.com/]p90x[/url] Anyone can get the same results by simply getting off their butt and eating healthy.But anyone can make time if they really want to. [url=http://www.livethenewlife.com/]p90x dvd workout[/url] My family and I eat only whole foods for starters.Who asked your opinion? But if you were just looking for some praise for you doing it with out spending money and with out the help of insanity. [url=http://www.livethenewlife.com/]p90x workout dvd[/url] Practical Insanity Workout ProgramsFor a more traditional style case, that offers your phone allround protection, the leather pouch case will always be a sound choice. [url=http://www.livethenewlife.com/]p90x dvd[/url] Who asked your opinion? But if you were just looking for some praise for you doing it with out spending money and with out the help of insanity.I started to run on my elliptical at an incline for about 45 minutes in the mornings when I got up.

Anoniem zei

[url=http://www.mikefrancois.com/]fake oakleys for sale[/url] [url=http://www.mikefrancois.com/]fake oakleys[/url] [url=http://www.mikefrancois.com/]fake oakleys for sale[/url] [url=http://www.mikefrancois.com/]cheap oakleys[/url] [url=http://www.mikefrancois.com/]oakley sunglasses cheap[/url]

Anoniem zei

This workout uses your body weight with isometric and plyometric exercises, as well as cardio and core exercises.I am glad you are so concern with how other people might spend their money. [url=http://www.kochfinancialpartners.com/home.html]cheap insanity workout[/url] Upon hearing Zumbas name to the first time most of us do riddle our minds with what Zumba is.Zumba exercise routine allows an individual to either perform the exercise from other home or even in case they find it difficult compared to they can find a Zumba gym within their respective area. [url=http://www.kochfinancialpartners.com/home.html]buy insanity workout[/url] 锘縕umba had pretty much changed my life and got me into better shape.I worked my way up to hiking, I live in the mountains. 锘縖url=http://www.kochfinancialpartners.com/home.html]insanity workout[/url] I am glad you are so concern with how other people might spend their money.I'm a stay at home mom with three little kids and I had every excuse in the world why I didn't have time. [url=http://www.kochfinancialpartners.com/home.html]cheap insanity workout[/url] Since buying Insanity Workout, I have been able to maintain a cardio workout for a longer period of time, my leg strength as increased, my muscle definition has increased, and I have dropped 2 pant sizes.Each from the workouts in this series cover anything from 3080 minutes in duration, as well as the exercises alternate very long periods of intense aerobic exercises with short periods of rest. [url=http://www.kochfinancialpartners.com/home.html]where to buy insanity workout[/url] Maybe spending that money is the motivation they need to work out! Why you felt the need to run your baby popping mouth I can't seem to understand.When I first started, it was hard to keep up, but Shaun T says that you can go at your own pace and that did make things a little easier.

Anoniem zei


Academy sports coupons printable 2011-Save 50%

Today, academy sports and outdoors has over 100 stores situated inside the southeastern united states.States, employing greater than 13, 000 people.Although academy sports coupons are often difficult to get, if you have been websites that every once in awhile have coupons for your store.Sites for instance coupon mountain and clever deals every once in awhile offer printable coupons an internet-Based coupons.
These web sites may also showcase useful deals at academy sports.4 5 If you are willing to get an Academy Sports bank card you'll be able to receive dollars off your initial purchase.6You should be aware that Academy Sports coupons on websites aside from their official site may be designed for a small a while and can frequently come with an expiration date.
You can even examine your them carefully for nearly any restrictions.Coupons are redeemable restricted to participating academy sports and outdoors [URL=http://www.okay2shoes.net][b]Cheap Jordans[/b][/URL] stores.4The best factor relevant for this website is that they update it very regularly while using best coupons and will be offering available on the web.This guarantees you don't miss out on any deal.
Why discard cash-Put it on alternative activities.Making use of this coupons, the amount of cash you employ for shopping will drastically reduce.Who likes to waste unnecessary money?Using the simple steps online, you'll be capable of print a academy sports coupon by yourself.Then technology-Not just at a shop or wherever you need and save a lot of money round the purchase.You've now learned these particulars, it may be crazy that you ought to not make sure miss out on all the tremendous useful options.
A couple of clicks to be able to save [URL=http://www.okay2shoes.net/nikeairmaxnikeairmax97womens-c-3_58.html][b]Cheap Womens Nike Air Max[/b][/URL] hundreds of dollars-Appears just like a great me!


Anoniem zei

buy ritalin turkey buy ritalin legally - buy ritalin in london